Το δεκαήμερο των φθινοπωρινών εκπτώσεων αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και να διαρκέσει έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τα μαγαζιά θα λειτουργούν.

Λίγες μέρες μετά το πέρας των εκπτώσεων, έρχεται η Black Friday, στις 22 Νοεμβρίου, δηλαδή, όπως κάθε χρόνο, την προτελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη, ενώ αμέσως μετά την Black Friday, σειρά έχει η Cyber Monday στις 22 Νοεμβρίου για φθηνές αγορές από το διαδίκτυο.

Τέλος, οι χειμερινές εκπτώσεις πρόκειται να ξεκινήσουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και να ολοκληρωθούν τέλος Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί πως, όπως αναφέρει ο εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να προσέξουν τα εξής:

-Υποχρεούνται να αναγράφουν τη διπλή τιμή όλων των προϊόντων, δηλαδή τη παλαιά (διαγεγραμμένης) και τη νέα τιμή του.

-Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

-Αν πάνω από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών βρίσκονται έκπτωση, επιβάλλεται η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, και θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

-Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφονται τα ποσοστά στα οποία κυμαίνονται οι εκπτώσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

-Σε περίπτωση ελέγχου οι καταστηματάρχες θα πρέπει μπορούν να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.